gastenboek

8 berichten
 
26-03-2019
Geplaatst door: Lian

in een ruk uitgelezen! Veel momenten van herkenning. Het boek lijkt - mijninziens - vooral geschreven voor de stiefmoeder met jongere (stief)kinderen. Ik ervaar als oudere stiefmoeder (met eigen volwassen uitwonende kinderen) een moeizame; zeg - moeilijke- en daardoor ook emotionele relatie met de volwassen uitwonende kinderen van mijn man. Helaas is daar weinig lectuur over te vinden. Tips zijn welkom!

16-02-2019
Geplaatst door: Sandra

Erkenning

Ik heb het boek nog niet gelezen. Wel direct besteld, omdat ik zo blij ben dat er een boek is dat woorden geeft aan mijn gevoel. Een boek dat mijn gevoel erkend. Mijn worsteling.

21-11-2018
Geplaatst door: Esther

Beste Lique,

Dank voor het schrijven van dit boek. De titel sprak met niet aan, echter jouw korte uitleg op Facebook wel. Er stonden voor mij hele herkenbare gevoelens in, maar zoals bij alle boeken, ook zaken waar ik me (gelukkig) niet in herkende. Bonusmoeder worden/zijn is net als bonuskind worden/zijn, een hele verandering voor alle partijen (stiefmoeder heeft bij mij vanaf dag 1 een negatieve lading gehad). En als je verwachtingen hebt, (die we allemaal hebben of je het nu wilt of niet) word je gemakkelijker teleurgesteld. Ik vond het heel fijn om een aantal gevoelens te herkennen, dat gaf een stukje rust (het ligt dus niet alleen aan mij, er zijn er meer die deze gevoelens voelen). Door op deze manier aandacht te geven aan deze gevoelens, kon ik er vervolgens beter mee omgaan en viel er in ieder geval een stukje schaamte weg.

Ik kan elke bonusmoeder/stiefmoeder aanraden om dit boekje te lezen met een open oog en een warm hart!

14-09-2018
Geplaatst door: QueenAn op Bol.com

Opgelucht is het eerste wat me te binnen schiet als ik een woord zou moeten geven als iemand me vraagt wat ik van het boek vind. Eindelijk voel ik me begrepen na zoveel jaren. Het lijkt wel of er iets in me verschoven is nu een paar weken later bij het schrijven van deze review. Ik voel me niet meer schuldig, niet meer alleen, niet meer gek. Ik kan m'n gevoel een plek geven. Voor iedereen die zich geen raad weet met haar gevoelens als bonus- stief- of aanleunmoeder, raad ik aan dit boekje te lezen. Ik had het in een dag uit.

14-09-2018
Geplaatst door: familieHelmer op Bol.com

Ik had meer tips verwacht. Er worden veel gedachten benoemd die erg herkenbaar zijn, maar meer tips

14-09-2018
Geplaatst door: Gecased op Bol.com

Eindelijk een boek over gevoelens die je nu eenmaal kunt hebben als je een nieuwe relatie krijgt. Heel herkenbaar en troostrijk!

14-09-2018
Geplaatst door: ilser op Bol.com

Boek is soms heel herkenbaar, in andere dingen juist weer niet. De herkenbaarheid geeft moed. Het is boek is duidelijk vanuit eigen ervaring geschreven.

14-09-2018
Geplaatst door: verschillende lezers

Deze reacties ontving de auteur per mail:

Complimenten. Geen gefrustreerde klaagzang maar een positieve benadering om begrip op te brengen voor alle betrokkenen.

Dag Lique, ik wou je van harte bedanken voor het schrijven van het boekje: "Het taboe van de boze stiefmoeder." Het maakt een wereld van verschil. Een openbaring voor alle stiefmoeders die het zo goed bedoelen maar o zo vaak tegen een muur van onbegrip aanlopen. Bedankt!

Ik kan alleen maar zeggen dat ik mij in heel veel van haar hoofdstukken herken. En ja, ik heb daar nog nooit met iemand over durven praten. Die topics halen zelfs mijn dagboek niet.